The Code

Det finns vissa tankar som jag har försökt att leva mitt liv efter.
Jag lyckas ju inte alltid på alla punkter.

  • Håll sanningen högst och låt ingenting komma ivägen. Men för den sakens skull behöver du inte spontant leverera sanningar som gör folk ledsna. Att hålla käft är inte att ljuga. Gör du någonting dåligt så stå upp för det så kommer ingen att kunna trycka dig längre ner. Untouchable. Om du tvingas ljuga så ska det aldrig vara för din egen skull och ljug för guds skull aldrig för dig själv.

  • Se folk för vilka de är och gör dina beräkningar utifrån det. Lita inte på folk som hävdar sin ärlighet för mycket. Lita på vilka du ser att människor är och inte på vilka de säger att de är, på vilka de försöker att vara eller på vilka de vill vara. Var väldigt uppmärksam på folk som försöker framställa sig. Det baseras nästan aldrig på någonting bra och oftast på osäkerhet och folk som hanterar sin osäkerhet dåligt är instabila vänner. Kasta inte bort falska människor, dom är användbara och deras falskhet går att använda för att eliminera ditt samvete. Dessutom, om du ser en falsk människa klart så kan du ändå utvinna information ur människan genom att filtrera allt som sägs genom din uppfattning av personen ;)

  • Befria dig från ditt ego och låt argument tala för sig själva. I en argumentation bör du inte vara mer än en budbärare, en leverantör av argument. Så fort du börjar förstärka eller förneka argument så är du illa ute och förmodligen en bra bit på väg till ignorans. Lär dig även att förstå saker du inte håller med om. Det tar dig långt.

  • Se alltid vad som är rätt och vad som är fel även om du inte agerar efter det. Det är tråkigt att behöva göra fel som man inte vill stå för. Om du däremot medvetet gör fel så har du förmodligen redan övervägt ifall det är värt att stå för eller inte.

  • Inse att livet inte handlar om att äga, att ha eller stabila positioner utan snarare om omsättning. Vi omsätter pengar, vi tjänar dem och förlorar dem. Ibland förlorar vi dem till förmån för någonting annat, som en ny bil, och ibland förlorar vi dem till sämre saker, som att supa bort lönen. Men även om jag söp bort lönen så hade jag förhoppningsvis kul när jag gjorde det. Det är samma sak med jobb, lägenheter, saker, vänner och partners. Jag erkänner väl att vissa väldigt få vänner stannar för alltid och vissa har väl turen att hitta en partner som stannar för alltid. Samtidigt har vissa oturen att förlora relationer till barn och sådant. Men om vi kollar hårt på det så stämmer det alltid i det långa loppet att allt och alla som du inte förlorar kommer att förlora dig... Så var glad för allt det fina och all lärdom du fått ut av det du förlorat. Förlorat är nästan fel ord. Förverkat. Blivit klar med.

  • Du har en underbar hjärna - använd den ! Låt ingen annan tänka åt dig. Lyssna på andra, ta in det som sägs och väg själv över rimligheten och ta det sedan vidare i vidare resonemang. Förstå världen när du blundar. Ifrågasätt allting, även om det låter rätt. Kan du övertyga någon med logiska resonemang så behöver du förmodligen inte tro på det som de säger heller, oavsett ifall du själv står för synpunkten du agerat ifrån. Var aldrig rädd för att säga emot.

  • Och glöm aldrig aldrig var du kommer ifrån och vad du har gjort. Det är egentligen allt det dåliga och negativa som är viktigt att minnas. Glöm det aldrig utan försök att väga upp det i positiva beteenden. Låt det negativa vara bränsle för allt det positiva. Glöm aldrig var du kommer ifrån men låt det inte komma ivägen för var du står och vart du är på väg. Vet vem du är !

  • Önska dig aldrig lugn. Livet är en kamp och imorgon är ett nytt slag men att överkomma motgångar utvecklar oss som människor mer än någonting annat. Desto större en människa är desto fler saker har en människa gått segrande igenom.

  • Ge dina känslor utrymme och låt dem vara där. Förstärk dem aldrig, klamra aldrig fast vid dem och försök aldrig förtränga dem. Låt dem vara äkta och löpa sin process ifred. Emotionell distans är ett jävla aber.

  • Var aldrig någonsin rädd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0