Hittade ett, för mig aldrig förut skådat, ...

dsc01682 (MMS)

Hittade ett, för mig aldrig förut skådat, äckel på tryckeriet


Fördomar

Fördomar. Ett väldigt negativt laddat ord. Vi tänker oss rasistiska åsikter som att alla blattar parasiterar systemet. Vi tänker oss att bögar har AIDS, att emos skär sig, att hiphopare röker hasch och förnedrar kvinnor och så vidare. Men vi tänker inte på samma sätt gällande att vi tror att leende människor är snälla till exempel. Många fördomar är dessutom bra. Man känner igen olika former av människor och även om det kanske finns vissa människor inom en grupp som bryter mallen så är dessa människor inte värda att söka när det tar energi att plöja sig igenom den gruppen där jag generellt sett inte kommer överens med folk. En rätt utformad fördom är som en genväg i mitt liv och livet går mycket ut på att skapa dessa genvägar och på så sätt öka min framfarts hastighet. Det finns dåliga och bra fördomar och det som definierar en dålig fördom är inte värderingen som ligger till grund utan snarare hur det faktiskt påverkar dig. Rasism som exempel. Att värderingen är skit är ju uppenbart. Men om vi istället kollar hur det påverkar en människa i vardagslivet så är denna fordonen någonting som ger upphov till mycket agg och irritation. Det stjäl både energi och fokus som istället hade kunnat läggas på positiva och produktiva saker. Genväg blir senväg. Andra fördomar om grupper fungerar snarare som "Jag vill inte känna dessa människor för de har ingenting att ge". Är fördomen rätt utformad så är den också generellt sett sann. För den sakens skull behöver inte irritationer uppstå och man sparar tid och energi.

"Mognad är en samling fördomar man utvecklat vid 18 års ålder"
Albert Einstein.

Uddevalla

Uddevalla. En liten stad fylld med både uppförs- och nedförsbackar. En stad där man lätt ser vilka folk är. Lätt att hitta sköna människor för de är verkligen sköna. Lätt att se vilka som är idioter för de är verkligen idioter. Lätt att se vilka som är falska och fake för de är verkligen korkade. Uddevallabor är öppna på ett annat sätt än falkenbergare. De är inte öppna med samma värme men ändå lite mer utåtriktade. Jag har heller aldrig förut varit i en stad med mer hundskit på trottoarerna. Här blåser nästan jämt men aldrig riktigt riktigt mycket. Oavsett vart i Uddevalla du är så är det aldrig långt till en höjd med utsikt över hela stan. Uddevalla ser inte ut att ha tagit över naturen så som andra städer, staden ser snarare ut att vara inkilad i en sänka mellan trädbeklädda kullar. Hörde att Uddevalla ansågs vara en ful stad, någonting jag inte kan förstå. Okay för att området runt bussstationen är fult som fan men bortsett från det är stan mysig. Att bussstationens namn heter Kampenhof, vilket låter som ett nazistlager, gör ju inte saken bättre. Uddevalla är mitt första hem, första stället jag känner att jag hör hemma på. Vi får se om jag flyttar.

Norrköping

Nörrköping. En stad med väldigt behaglig stadsmiljö. Spårvagnarna är ett underbart transportmedel och galleriorna ligger som en kedja. Även om vissa människor där är sköna så har stadens grundmentalitet ett problem. Vad som följer gäller givetvis inte alla, det är en generalisering. I Norrköping är det relativt lätt att få jobb och relativt lätt att få lägenhet. Innebörden är att det är lätt att ta sig fram, kanske lite för lätt. Folk verkar få för sig att de är vuxnare än vad de egentligen är samtidigt som de inte egentligen har en bra uppfattning om vad vuxenliv innebär. Vuxna människor är ju fria att göra vad de vill och vuxna människor är ju i fullständig kontroll över sig själva. Så människorna i Norrköping knullar runt, för de gör ju vad fan de vill, och människor i Norrköping blir förälskade och tror att förälskelsen är allt - You and I forever ! På denna känsla ageras det hejvilt så de flyttar ihop och skaffar barn alldeles för fort på känslor som egentligen inte är stabila. Sedan så drar de på fest och super lite för att sedan inte orka gå hem och enda sovplatsen som erbjuds är bredvid pojkvännens bästa kompis. Att det finns en sexuell spänning däremellan är någonting som negligerats helt ansvarslöst. Men de är ju vuxna människor som är i full kontroll över sig själva så ingenting kommer ju hända - speciellt inte när den sexuella spänningen fullkomligt förbisetts. Så vad händer där, två fulla människor i samma säng under både samma täcke och samma sexuella spänning... I'll huff and I'll puff and I'll wreck your home. Sanningens envisa tendens till att alltid uppenbarar sig är snart inte längre förestående utan ett faktum. Genom bråk, skit och slit utan insikt om att tilliten aldrig kommer återställas så bestämmer de gement att de ändå ska hålla ihop, kanske för barnets skull - för det är så vuxna människor gör. Vuxna människor pratar om saker och reder ut saker, rationellt(?). För det är ju rationellt att räkna ut känslor, tillit och respekt ur ekvationen. Och nu när de pratat om allting så är allting löst och bästa vännen ska komma på kaffe veckan efter och det kommer inte alls vara konstigt för allting är utrett, utagerat och löst... Och sedan sitter de vid matbordet i en tämligen tryckt situation där allting enligt deras "vuxenvärderingar" säger att det ska vara okay. I don't care for that mentality. En annan bieffekt av det är lätt att ta sig fram är att folk lätt får för sig att de är någonting så en viss del har en lite större tendens till att vara spänniga på krogen. Generellt sett har Norrköpingsbon kass kontroll på känslor och känslostyrda impulser. Det är ingen slump att jag aldrig sett en stad med större tendens till lösaktighet, otrohet och våldtäkt.
What comes around goes around, klamydia och Norrköping är tre saker jag gärna nämner i samma mening.
Trots allt det här tycker jag inte egentligen illa om staden. Musik känns väldigt levande i Norrköping, det är många som lever ut den och även om t.ex emos och andra subkulturer är lite extra utmärkande så tyder detta på en väldigt levande ungdomskultur vilket i väsentliga drag är positivt. Det finns fler positiva saker men de är inte karaktäristiska nog för att jag ska orka lyfta fram dem här. Nörrköping. Jag kommer aldrig att flytta tillbaka.

Trollhättan

Trollhättan. En osedvanligt ful stad. Trefilsväg rakt genom centrum spottar upp dammig gatusmak i käften på dig. Förut var staden Sveriges högsäte för rasism och moskén brann regelbundet. Många i staden kan ha en tendens att vara spänniga. Många vill verka mer än vad de egentligen är. På mitt område brinner bilar då och då, någon blev ihjälhoppad på min parkering och det enda som är sorgligare än att langarna flödar över är att varje langares business går runt. Trots allt är utelivet bra och alla verkar ha trevligt. Som om det mesta som sker annars är glömt. Kanske har många ett stort behov av att glömma? Trollhättan. Jag kommer aldrig att flytta tillbaka.

Luleå

Luleå. "Sveriges nordligaste metropol". Enda stället jag sett norrsken. Gatorna är lugna. Folk är trevliga men känns en aning reserverade. Folk är lika lugna som gatorna. Avstånden mellan orterna är långa. Kylan är annorlunda. I trettio minus rör man sig mellan bussarna som för övrigt har tillräckligt tight anslutning för att en smärre försening ska orsaka kaos med missad anslutning och utgången biljett utan ersättning. En gång såg vi en kille slå på sin tjej mitt i stan. Vi blev arga, i synnerhet Micke. Precis när vi skulle ingripa anlände polisen. Dumfittan täckte upp för sin pojkvän så att polisen stack igen. Låt henne ha det då? Luleå. Jag flyttar aldrig mer tillbaka.

Stockholm

Stockholm. Även om tunnelbanan är ett nice transportmedel så avslöjar underjorden att människor först och främst inte kollar ut genom fönstren för utsiktens skull. Glasen blir som speglar mot den svarta bakgrunden. Att människor fortfarande stirrar stint mot glaset skvallrar om att de undviker varandras blickar. En vagn med människor som undviker varandras blickar. Som hellre ser tomhet än att möta någon annans blick. I spegelbilden möter vi oss själva och fyller oss med vara egna tankar. Någonting som ligger helt i linje med den generella stockholmarens egocentrering. Uppfyllda av sig själva stressar de fram genom en stad som egentligen är väldigt fin. Stockholm. Jag kommer aldrig att flytta tillbaka.

Falkenberg

Falkenberg. I Falkenberg är folk öppna. Det är lätt att ha att göra med folk. Falkenberg är litet. Alla känner någon som känner resten. Man kan haffa upp första bästa människa på krogen. Känner jag inte människan så känner jag någon som känner människan. Folk står generellt sett för vad de gjort för de vet att alla kommer ändå få reda på det. Samtidigt innebär detta att det är lätt att få stämplar och rykten som sedermera är svåra att tvätta bort. I Falkenberg är det inte ovanligt att folk går runt i badkläder mitt i stan på varma sommardagar. Falkenberg är en sommarstad. Långa sandstränder med horisont från ögonvrå till ögonvrå inte allt för långt från centrum. Varje pizzeria har hemkörning och smugglad alkohol flödar varje helg. Falkenberg är min barndomsstad. Jag kommer aldrig att flytta tillbaka.

Jungianskt personlighetstest.

Jag gjorde ett personlighetstest för några månader sedan.
Detta kan vara väldigt väldigt ointressant för många, speciellt om ni inte känner mig. Är ni å andra sidan intresserade av era egna resultat så finns länken till testet längst ner på sidan.
Mina resultat blev som följer



ENTJ

The Executive

As an ENTJ, your primary mode of living is focused externally, where you deal with things rationally and logically. Your secondary mode is internal, where you take things in primarily via your intuition.

ENTJs are natural born leaders. They live in a world of possibilities where they see all sorts challenges to be surmounted, and they want to be the ones responsible for surmounting them. They have a drive for leadership, which is well-served by their quickness to grasp complexities, their ability to absorb a large amount of impersonal information, and their quick and decisive judgments. They are "take charge" people.

ENTJs are very career-focused, and fit into the corporate world quite naturally. They are constantly scanning their environment for potential problems which they can turn into solutions. They generally see things from a long-range perspective, and are usually successful at identifying plans to turn problems around - especially problems of a corporate nature. ENTJs are usually successful in the business world, because they are so driven to leadership. They're tireless in their efforts on the job, and driven to visualize where an organization is headed. For these reasons, they are natural corporate leaders.

There is not much room for error in the world of the ENTJ. They dislike to see mistakes repeated, and have no patience with inefficiency. They may become quite harsh when their patience is tried in these respects, because they are not naturally tuned in to people's feelings, and more than likely don't believe that they should tailor their judgments in consideration for people's feelings. ENTJs, like many types, have difficulty seeing things from outside their own perspective. Unlike other types, ENTJs naturally have little patience with people who do not see things the same way as the ENTJ. The ENTJ needs to consciously work on recognizing the value of other people's opinions, as well as the value of being sensitive towards people's feelings. In the absence of this awareness, the ENTJ will be a forceful, intimidating and overbearing individual. This may be a real problem for the ENTJ, who may be deprived of important information and collaboration from others. In their personal world, it can make some ENTJs overbearing as spouses or parents.

The ENTJ has a tremendous amount of personal power and presence which will work for them as a force towards achieving their goals. However, this personal power is also an agent of alienation and self-aggrandizement, which the ENTJ would do well to avoid.

ENTJs are very forceful, decisive individuals. They make decisions quickly, and are quick to verbalize their opinions and decisions to the rest of the world. The ENTJ who has not developed their Intuition will make decisions too hastily, without understanding all of the issues and possible solutions. On the other hand, an ENTJ who has not developed their Thinking side will have difficulty applying logic to their insights, and will often make poor decisions. In that case, they may have brilliant ideas and insight into situations, but they may have little skill at determining how to act upon their understanding, or their actions may be inconsistent. An ENTJ who has developed in a generally less than ideal way may become dictatorial and abrasive - intrusively giving orders and direction without a sound reason for doing so, and without consideration for the people involved.

Although ENTJs are not naturally tuned into other people's feelings, these individuals frequently have very strong sentimental streaks. Often these sentiments are very powerful to the ENTJ, although they will likely hide it from general knowledge, believing the feelings to be a weakness. Because the world of feelings and values is not where the ENTJ naturally functions, they may sometimes make value judgments and hold onto submerged emotions which are ill-founded and inappropriate, and will cause them problems - sometimes rather serious problems.

ENTJs love to interact with people. As Extroverts, they're energized and stimulated primarily externally. There's nothing more enjoyable and satisfying to the ENTJ than having a lively, challenging conversation. They especially respect people who are able to stand up to the ENTJ, and argue persuasively for their point of view. There aren't too many people who will do so, however, because the ENTJ is a very forceful and dynamic presence who has a tremendous amount of self-confidence and excellent verbal communication skills. Even the most confident individuals may experience moments of self-doubt when debating a point with an ENTJ.

ENTJs want their home to be beautiful, well-furnished, and efficiently run. They're likely to place much emphasis on their children being well-educated and structured, to desire a congenial and devoted relationship with their spouse. At home, the ENTJ needs to be in charge as much as he or she does in their career. The ENTJ is likely best paired with someone who has a strong self-image, who is also a Thinking type. Because the ENTJ is primarily focused on their careers, some ENTJs have a problem with being constantly absent from home, physically or mentally.

The ENTJ has many gifts which make it possible for them to have a great deal of personal power, if they don't forget to remain balanced in their lives. The are assertive, innovative, long-range thinkers with an excellent ability to translate theories and possibilities into solid plans of action. They are usually tremendously forceful personalities, and have the tools to accomplish whatever goals they set out for.

Jungian functional preference ordering:

Dominant: Extraverted Thinking
Auxiliary: Introverted Intuition
Tertiary: Extraverted Sensing
Inferior: Introverted Feeling




Senare gjorde jag samma test igen, i förrgår eller någonting och resultatet blev annorlunda....




ENFJ

The Giver

As an ENFJ, you're primary mode of living is focused externally, where you deal with things according to how you feel about them, or how they fit into your personal value system. Your secondary mode is internal, where you take things in primarily via your intuition.

ENFJs are people-focused individuals. They live in the world of people possibilities. More so than any other type, they have excellent people skills. They understand and care about people, and have a special talent for bringing out the best in others. ENFJ's main interest in life is giving love, support, and a good time to other people. They are focused on understanding, supporting, and encouraging others. They make things happen for people, and get their best personal satisfaction from this.

Because ENFJ's people skills are so extraordinary, they have the ability to make people do exactly what they want them to do. They get under people's skins and get the reactions that they are seeking. ENFJ's motives are usually unselfish, but ENFJs who have developed less than ideally have been known to use their power over people to manipulate them.

ENFJ's are so externally focused that it's especially important for them to spend time alone. This can be difficult for some ENFJs, because they have the tendency to be hard on themselves and turn to dark thoughts when alone. Consequently, ENFJs might avoid being alone, and fill their lives with activities involving other people. ENFJs tend to define their life's direction and priorities according to other people's needs, and may not be aware of their own needs. It's natural to their personality type that they will tend to place other people's needs above their own, but they need to stay aware of their own needs so that they don't sacrifice themselves in their drive to help others.

ENFJ's tend to be more reserved about exposing themselves than other extraverted types. Although they may have strongly-felt beliefs, they're likely to refrain from expressing them if doing so would interfere with bringing out the best in others. Because their strongest interest lies in being a catalyst of change in other people, they're likely to interact with others on their own level, in a chameleon-like manner, rather than as individuals.

Which is not to say that the ENFJ does not have opinions. ENFJs have definite values and opinions which they're able to express clearly and succinctly. These beliefs will be expressed as long as they're not too personal. ENFJ is in many ways expressive and open, but is more focused on being responsive and supportive of others. When faced with a conflict between a strongly-held value and serving another person's need, they are highly likely to value the other person's needs.

The ENFJ may feel quite lonely even when surrounded by people. This feeling of aloneness may be exacerbated by the tendency to not reveal their true selves.

People love ENFJs. They are fun to be with, and truly understand and love people. They are typically very straight-forward and honest. Usually ENFJs exude a lot of self-confidence, and have a great amount of ability to do many different things. They are generally bright, full of potential, energetic and fast-paced. They are usually good at anything which captures their interest.

ENFJs like for things to be well-organized, and will work hard at maintaining structure and resolving ambiguity. They have a tendency to be fussy, especially with their home environments.

In the work place, ENFJs do well in positions where they deal with people. They are naturals for the social committee. Their uncanny ability to understand people and say just what needs to be said to make them happy makes them naturals for counseling. They enjoy being the center of attention, and do very well in situations where they can inspire and lead others, such as teaching.

ENFJs do not like dealing with impersonal reasoning. They don't understand or appreciate its merit, and will be unhappy in situations where they're forced to deal with logic and facts without any connection to a human element. Living in the world of people possibilities, they enjoy their plans more than their achievements. They get excited about possibilities for the future, but may become easily bored and restless with the present.

ENFJs have a special gift with people, and are basically happy people when they can use that gift to help others. They get their best satisfaction from serving others. Their genuine interest in Humankind and their exceptional intuitive awareness of people makes them able to draw out even the most reserved individuals.

ENFJs have a strong need for close, intimate relationships, and will put forth a lot of effort in creating and maintaining these relationships. They're very loyal and trustworthy once involved in a relationship.

An ENFJ who has not developed their Feeling side may have difficulty making good decisions, and may rely heavily on other people in decision-making processes. If they have not developed their Intuition, they may not be able to see possibilities, and will judge things too quickly based on established value systems or social rules, without really understanding the current situation. An ENFJ who has not found their place in the world is likely to be extremely sensitive to criticism, and to have the tendency to worry excessively and feel guilty. They are also likely to be very manipulative and controling with others.

In general, ENFJs are charming, warm, gracious, creative and diverse individuals with richly developed insights into what makes other people tick. This special ability to see growth potential in others combined with a genuine drive to help people makes the ENFJ a truly valued individual. As giving and caring as the ENFJ is, they need to remember to value their own needs as well as the needs of others.

Jungian functional preference ordering:

Dominant: Extraverted Feeling
Auxiliary: Introverted Intuition
Tertiary: Extraverted Sensing
Inferior: Introverted Thinking




Resultaten stämmer inte hundraprocentigt. Varje bokstav (ENTJ, ENFJ et cetera) representerar en egenskap och olika egenskaper är olika framträdande hos olika människor vilket innebär att resultatet man sedan läser inte är mer än en grov generalisering. Vad som är intressant däremot är att jag vet att jag förändrats mycket på senaste och i grova drag finner jag förändringen i resultaten.

Länken till testen finner du här nedan.

http://www.humanmetrics.com/cgi-win/JTypes2.asp


Länken till resultat sidan är här under men ni måste ersätta XXXX i adressen med era specifika bokstäver.
http://www.personalitypage.com/html/XXXX.html

Shlomo the Slowmo

Alla har säkert upplevt slowmotionögonblick. Ögonblick då det känns som att hela världen saktar ner för att du ska kunna uppfatta precis allt som ryms i ögonblicket. Ofta under känslan av hjälplöshet. Jag har haft många sådana ögonblick och det har säkert du också haft. Men en vän i synnerhet har en historia att berätta. I hans barndomsstad finns en gammal bro. Denna bron är enkelriktad, belägen precis nedanför en lång men inte speciellt brant backe. Bron har farthinder. Med lite anamma och vilja kan man cykla om trafiken på bron. Detta är min vän i full färd med att göra på sin BMX. Precis när han skall passera en buss låser sig framhjulet och min vän slungas upp i luften. I slowmotion upplever han hur han flyger förbi fönstren på bussen, han hade till och med kunnat räkna passagerarna om han ville. Så epic att jag önskar att det vore jag.

Vi satt och grillade och jag blev dyngrak ...

dsc01651 (MMS)

Vi satt och grillade och jag blev dyngrak i två omgångar samtidigt som folk trodde att jag har aspbergers syndrom. (Y)


Vi satt och grillade och jag blev dyngrak ...

dsc01651 (MMS)

Vi satt och grillade och jag blev dyngrak i två omgångar samtidigt som folk trodde att jag har aspbergers syndrom. (Y)


FULL

Krossa alla drömmar. Inse att världen är skit. Inse att folks förändring får dem falska. Öppna ögonen. Acceptera allt. Först då kan lycka komma. Livet är underbart.

Inevitable win

Vissa människor är dåliga förlorare. Vad är så farligt med att förlora i TP? För att du inte är bäst? För att någon annan är bättre? Vill du så desperat vara bättre än andra? Hur mår du med dig själv? Mår du dåligt eller är det bara någon form av narcissism?
Samma människor är dåliga vinnare. Varför? Är det så bra att vara bättre än någon annan? Är det bra att trycka ner dem som är sämre? Att försöka få dem till att känna vad en dålig förlorare känner? För att de ska förstå dig? Eller för att de ska veta sin plats?
Vad driver beteendet? Varför låter man det spela roll? Vill man påverkas av det? Jag menar, om man hejar på alla så gläds man att varje framsteg som görs och man får ut så mycket mer och sedan när man är klar tänker man "YES ! Någon VANN !!". Det blir en oundviklig win.

Spiro

Dum spiro spero - Så länge jag andas, hoppas jag.
Spiro - jag andas.
Respirera - andas ut.
Inspirera - andas in.
Andas - andedräkt - ande - spirit.
Inspirera - ta in ande.

Godmorgon :)

Hemma

Uddevalla är mitt första hem. Min barndomsstad ligger bara en två timmars spontanresa bort. Ändå har jag inte varit där sedan förra året. Jag känner inget behov. När jag först kom till Uddevalla så besökte jag Falkenberg flera gånger i månaden. Är det inte konstigt hur saker förändras? De få rotliknande saker jag haft börjar luckras upp, försvagas, försvinna och bli meningslösa i jämförelsen med vad som växer under mig nu i Uddevallas bördiga jord.

Tech N9ne - Low

[Verse 1 - Tech N9ne]
How could I be so down at a time like this, when im high like this
When the billboard charts when your major tours overseas when I fly like this
ive been thinking about the people that need me They needy and all of the pain that I might miss
Sooner or later it seeks me reach me then bleed me, deep in the rain inside my pit
Im goin down now, because my mom frowns
In a research psychiatric center without her son around
And im deep off in this hole When im out here rockin shows
(they say) I SHOULD BE HYPED CUZ MY LIFE IS SO ROCK N ROLL
But I feel like the grinch mixed with ebaneezer scrouge
Let the fever ooze up out of me clouded me never eager to
Let up when im in an interview they probably thinkin they gonna hinder dude
Cuz he be lookin like he might offend the rule Never intricate to remember blues
Because is always right here With the henessy and light beer
Let it enter me and fight fear, yea
I know I quit but I started back The homey called the gat
And my bodyguard nicholas jus had a heart attack

[Chorus - Krizz Kaliko]
I'm sinking again, I'm drinking again
Drownin and Wildin you breathin' again
Is easy to sin when you bleeding within'
Needin the grin,
cheese and recede in the spend
Lower than low, lower than low
Thats how I feel in the morning
Lower than low, lower than low
That's how I sound when you callin'
Lower than low, lower than low
Im high but feel like im falling
im sorry but I feel lower than low

[Verse 2 - Tech N9ne]
My smile is forced
My style is warped
Morale is corpse Now that my really good pound is torch
I'm just gone with the wind & I'm home with the gin
To the dome when I spin I'm a zone cause the phone must be roamin again
Another tone im alone now don't want me to spin
Time with I'm just mind this Might find miss nine missed
I find my mind in this line dish Dine quick not even a second for mindless
IN A MIDDLE OF A TIME WHEN THE MUSICS FLYIN I'VE DEPLETED MY KINDNESS
Low like the grasses, low like po folks on grass shit
I'm so below the casket, ragged pulse up the maggots
Why do I feel this illness,
im lookin for somethin to come and kill this a little bit
I got my head in the hills cause the real shit
is momma is sufferin takin pills with the stillness
And I feel it I cant shake it In any case my space is the basement
I cant erase my embrace of encasement
Im chasin hatred my taste not complacin
So as I go to the flo The industry finally opened the door
But now im in the mothafucka all I feel is, low

[Chorus - Krizz Kaliko]
I'm sinking again, I'm drinking again
Drownin' & Wildin you breathin' again
Is Easy to sin when you bleeding within'
Needin the grin,
cheese and recede in the spend
Lower than low, lower than low
Thats how I feel in the morning
Lower than low, lower than low
That's how I sound when you callin'
Lower than low, lower than low
Im high but feel like im falling
im sorry but I feel lower than low

Möglig läsk. Trodde inte det var möjligt m...

dsc01637 (MMS)

Möglig läsk. Trodde inte det var möjligt men det är det visst


A web of lies

Jag skulle inte ha någonting emot att bygga en värld av lögner. Jag skulle inte ha någonting emot att vara blind. Världen kan vara mycket lättare med lögner, världen kan vara mycket vackrare med lögner. Men för att uppskatta en värld så vacker så får jag inte se lögnerna. Jag måste uppleva det som sanning. Ett luftslott av glas i hagelväder. Ömtåligt.

Vrålhäftig

Simon Robinson är världsmästare på att skrika. Han utstötte ett vrål som mätte 128 decibel. Haha


Sårad

Tänk dig att du fungerar på ett sätt. Ett sätt som inte är bra. Ett sätt som gör dig till sämre människa.
Tänk dig att du träffar någon. Någon som ändrar dig. Någon som får dig att uppskatta liv.
Tänk dig att hon ljuger för dig. Tänk dig, tänk dig. tänk dig...

Vilka delar av din värld faller samman? Vilka ord var lögn? Vilka ord var äkta? Och vilka lögner har gjort ditt liv bättre? Släpp inte allt.

Tryck.

"Jag trycker din hand.
Jag trycker ut $$$ i min livsstil.
Jag trycker i mig mat för att jag trycker vikter.
Jag trycker i mig öl och dansar tryckare med tjejer för att få trycka tjejer.
Jag pallar trycket.
Jag jobbar på tryckeri."


Världsuppfattande

Världen återskapas i våra huvuden av våra samlade sinnesintryck, dominerat av vårat starkaste sinne. Våran värld är så dominerad av synen att vi till och med tycker att det är världen vi ser direkt men att vi känner lukter och hör ljud i världen, känner och hör i det vi ser. En liten misstolkning egentligen. Så hur är det då för en fladdermus? Dess värld måste ju definieras av hörsel och ljud på samma kriteria som våran definieras av syn och ljus? Tänk er en snigel? Jag är för inskränkt i mitt eget perspektiv för att kunna föreställa mig någonting sådant rättvist. Hur skulle världen upplevas om våra sinnen var så balanserade att inget sinne är dominant? Vore inte det den träffsäkraste återgivningen av världen? Existerar verkligheten i våra huvuden? Hur är det med en människa som varit döv, blind och förlamad hela livet? Hur blir dennes verklighet? Kommer det ens finnas ord eller cirklar? Emotioner?

Morgonflum haha

Hörlurar - Hör lurar.

Musik är nice. Fett nice. Ett liv utan musik vore som ett liv utan värme. Alla gillar musik och allt som oftast gillar vi musik som vi relaterar till - ofta på grund av att vi vart med om liknande saker men oftare att vi förstår känslan. Musik rör oss på insidan. Jag glider genom staden med mina lurigt lurande lurar i öronen. Vad gör jag? Jag stänger ute alla andra ljud - jag stänger av en del av det som jag upplever min omgivning med, jag stänger av en del av min omgivning, jag stänger av en del av verkligheten. Vad fyller ut istället? Jag fyller ut gapet. Mina egna tankar. Jag. Min insida. Vad gör musik? Jag relaterar. Musik matar mina tankar - min insida förstärks på bekostnad av verklighet. Jag isoleras. Jag egocentreras. Mina lurar lurar mig.

Men visst är musik azum.

Acceptera !

Om jag lyckas se precis allting i en situation så kommer jag att se allt positivt och allt negativt.
För att kunna placera värde obehindrat i det positiva så måste jag befria mig från tyngden som det negativa innebär och enda sättet att göra detta är att acceptera det. Acceptans kan ta en jäääävligt långt (=
Det är jag tacksam för. Jag är även tacksam för att tacksamhet är en fett grym känsla. Kickiiiiiisch !

Själ?

Jag kan förstå varför vissa tror att vi har en själ. Medvetandet är en försvinnande liten del av en människa medan allt där under kan ge uttryck som vi, på grund av vårat medvetandes fåfänga, inte kan förklara. Själsfrände - två själar som känner igen varandra från tidigare liv eller två undermedvetande som ger varandra absolut erkännande oavsett vad våra medvetande kan tycka? Tänk på det senare. Jag, mitt medvetna, känner inte dig. Men mitt undermedvetna kan känna ditt undermedvetna så otroligt mycket snabbare och dessutom på grund av saker som mitt medvetna inte står i begrepp med. Jag får en känsla av att du är min bästa vän men jag vet inte varför. Jag kan lita på dig men jag vet inte varför. Jag tycker om dig men jag vet inte varför. Jag känner dig men jag känner dig inte... Eller, nej. Jag känner dig men jag vet inte vem du är.

Jag kan förstå varför vissa tror att vi har en själ. Har ni någonsin sett en död människa? Man vet att människan inte sover. Man känner att någonting fattas. I vissa fall kan känslan av att någonting fattas vara så stark att den inte känns som en frånvaro utan en närvaro. Närvaron av det ingenting som fyller kroppen. En kuslig känsla, enligt vissa är det en övernaturlig känsla och vissa finner det naturligt att förklara den med någonting magnifikt. Själen har flytt kroppen. Eller är det bara så att mitt undermedvetna känner att det inte finns ett undermedvetet att röra vid? Att det sedan känns så fel kan bero på att vi inte är tillräckligt vana vid denna bilden av en människa för att det ska kunna utmana våran verklighetsuppfattning... Eller kanske det bara känns fel på grund av våran kollektiva överlevnadsinstinkt.

Jag kan förstå att vissa tror att vi har en själ. Kanske har ni rätt. Kanske inte. Kanske beskriver vi precis samma sak från olika vinklar. Hur som helst så kan jag förstå att vissa tror att vi har en själ.

Unexplicable Kinder

När jag var fjorton så hade jag ett gäng mynt i ett kinderägg. Jag skakade det för att det lät kul och när jag öppnade det så fick jag för mig att jag inte fann samma uppsättning mynt. Förundrat och tvivlande upprepade jag processen. Återigen en annan uppsättning mynt. Denna gången var jag säker. Med förväntan och förundran skakade jag igen. Jag återfann samma uppsättning mynt som föregående gång. Ingen förändring. Besviken skakade jag ägget igen. Ingen förändring. Vemodigt skakade jag igen. Ingen förändring.

Jag tror inte ens på sådant. Faktum är att det går precis rakt emot allt jag tror på. Jag har aldrig kunnat förklara detta på ett tillfredsställande sätt. Men om vi kan ha schizofrena vanföreställningar så kan vi säkert glappa däruppe intermetent också. Men när medvetandet är en fåfäng sak som inte gärna medger fel och absolut inte brister i grunderna till själva systemet så har jag fortfarande problem med att finna en tillfredsställande förklaring.

Jag trär en nylonstrumpa över min svartvita TV.

Någon berättade en gång för mig att livet inte är svartvitt, inte ens en gråskala, utan en färgglad palette där gränserna är flytande. En specialpalette där man kan befinna sig i olika områden samtidigt utan att färgerna behöver blandas. Idag lyckas jag bitvis och jag försöker verkligen. Jag har tagit många nycklar på vägen, fått hjälp av många och av en människa i synnerhet och mitt liv idag är mycket behagligare. Mitt liv förut var extremt influerat av ett svartvitt tänkande. Jag vet inte om det varit drivet av behovet av en extremt definierad värld eller om det givit upphov till det behovet. Förmodligen har det hoppat bock. Men egentligen tror jag inte att det behöver vara en magisk palette med flytande gränser som berikar mitt liv utan snarare att släppa greppet om behovet av att definiera världen. Att låta bli att sätta fingret på saker gör mig lyckligare och paletten kanske bara är en genväg till det genom att omöjliggöra den där skärpa definieringen. Om det sedan smälter samman med min natur så kan jag lika gärna kasta bort paletten och se alla färger utan hjälp. Jag är mer mänsklig såhär.

Ett nedbrunnet hus precis bredvid polissta...

dsc01620 (MMS)

Ett nedbrunnet hus precis bredvid polisstationen. (Y)


Ett nedbrunnet hus precis bredvid polissta...

dsc01620 (MMS)

Ett nedbrunnet hus precis bredvid polisstationen. (Y)


Dreamcatcher

Brukar ni försöka tolka drömmar? Drömmar är some trippy shit. Jag tvivlar starkt på att drömmar skulle kunna förutsäga saker i framtiden och jag tror inte på någon universell symbolik i drömmar. Däremot tror jag på att kulturella präglingar kan bidra till symbolik i drömmar. Men jag tror också att antalet av dessa symboliska element är försvinnande litet. Den viktigaste nyckeln är nog egentligen bara att lära känna sig själv. Jag tror starkt på att drömmar är bearbetning av intryck i livet runt omkring oss och jag vet att våra undermedvetna är ena uppmärksamma jävlar - långt mycket mer uppmärksamt än det medvetna. Samtidigt så pågår en massa undermedvetna processer som vi inte vanligtvis märker medvetet. Vanligtvis är alla processer bra, processer för oss fram. Men vissa processer måste föra oss över jävligt tunn is för att fylla sitt syfte och om man inte är uppmärksam så kan man befinna sig på tunn is helt ovetandes och det är förmodligen precis lika riskabelt som det låter. Mina två senaste drömmar har varit extremt lätta att tolka och de skvallrar om att jag har tunn is under fötterna - de skvallrar om en känslig process. Jag måste förmodligen vara försiktig nu för att inte bli helt under isen.

Blablablä

Vi kanske inte lever i samma värld. Det finns inga garantier för att du ser saker som jag gör. Min röst, hur den uppfattas av dig, kanske bara skulle vara ett obegripligt ljudflöde om jag hörde exakt samma sak. Men du har lärt dig att tolka det du upplever. För dig är det begripligt. Vi kanske inte lever i samma värld. Så om din värld är din uppfattning borde väl jag vara mindre verklig för dig? Jag är bara en del av din uppfattning, ett element i din värld. Vi kanske inte lever i samma värld. Men vi vill väl leva i samma värld? Så vi söker kontakt. Slå våra kloka huvuden ihop och förena världar. Vi vill vara ett... Men vi lever trots allt inte i samma värld.

Sprucket Timmglas

Igår fick jag ett samtal från en av min närmsta vänner. Han berättade att en kompis nyligen dött dagen innan. Överdos. Det är den världen vi kommer ifrån och det är den världen jag förstår... Men detta är första gången det känns i mig. Jag har utvecklats skitmycket de senaste sex månaderna så hade detta hänt tidigare så hade jag bara ryckt på axlarna och låtit allt rinna av mig. Jag brukade inte bry mig... Men nu gör jag det och det känns pissjobbigt faktiskt samtidigt som jag vet att det är en positiv sak. Skeeeevt bara.

Vila I Frid - Kenny.

RSS 2.0