Simultanförmåga och Matematik

"Killar kan inte göra två saker på samma gång"...

Hjärnan är uppbyggd av två olika massor. Grå och vit (antar att det är färgerna på röntgenbilderna). Hjärncentra av olika slag utgörs av den ena och den andra svarar för förbindelsen mellan centra. Generellt sett har tjejer mer av den massa som förbinder centra medan killar har större centra. Detta medför att killar, generellt sett, är bättre på matematik och andra saker som kräver mer från enskilt centra medan tjejer är bättre på språk t.ex.
En universitetslärare fick helvete för att ha sagt att tjejer med mindre bröst är bättre på matematik än de med stora bröst. De menade att han var sexistisk eller någonting.
Jag tycker inte han förtjänade helvete när det han sa har vetenskapligt stöd.
Könshormoner spelar ju en väsentlig roll i våran utveckling. Lätt att se när folk knakar loss i puberteten. Med detta sagt blir jämställdhet omöjlig. Vi har inte samma förutsättningar, ens i hjärnan. Killar är mer logiska. Vi hanterar många saker bättre men ni klarar saker som kräver flera av dessa saker bättre. Så, bruden, bli du tolk eller pedagog eller nått och låt mig sköta ritningar och matematik...
... Såvida du inte är planka förstås.
"Killar kan inte göra två saker på samma gång"...
Ja, kanske inte så extremt, men någon sanning ligger det i det. Fråga Illustrerad Vetenskap.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0