Mod, Styrka och Stolthet.

Begrepp som folk inte riktigt verkligen verkar vara i begrepp med på ritkigt.
Många förväxlar mod med dumhet. Många tycker att självmord är fegt.
Men om vi tänker efter. Mod är inte att inte vara rädd - mod är att göra vad man är rädd för trots att man är rädd.
Att inte vara rädd för någonting är däremot bara jävligt dumt.. Eller sorgligt. Så om en människa verkligen vill ta livet av sig så tycker jag inte att människan är feg som gör det. Däremot så är människan som vill ta livet av sig modig om hon lever. Avsaknad av mod är inte detsamma som feghet. Att tvinga sig till mod konstant är en styrka som inte många har. Det kan tyckas lustigt, när man känner sig som svagast så ser folk en som starkast. Men egentligen så är det inte lustigt. All styrka en människa har ligger latent när den inte används - så vem ska kunna se den? Vem ska kunna kalla dig stark när det inte syns?
Det är när vi är på ruinens brant, nästan nedbrutna, när all vår styrka går åt som den verkligen syns. Det är när man har fått ta slag efter slag och fortfarande står som folk tänker "att människan fortfarande står ... Så jävla stark". Mod och styrka är saker som ständigt finns runt omkring oss. Vi behöver bara sträcka oss efter den när vi behöver den. Det kan krävas mycket för att tvinga sig själv att inte vara rädd för någonting. Men att göra någonting man är rädd för trots att man är rädd.. Det är bara till att göra. Ofta hänger mod och styrka samman.
I väldigt många fall handlar det bara om att ta sig modet att sträcka sig efter styrka.
Sedan kan det väl även vara dumt att vara modig ibland. Att göra saker man trots rädslor när utdelningen inte är värt det kan ju anses som jävligt dumt. Bortse från din rädsla för det grumlar ditt omdöme, använd sedan omdömet till att overblicka risker och utdelning. Jag sätter stor stolthet i mitt mod och min styrka. Jag har gått igenom ganska mycket och stått för vem jag är - får aldrig förneka vem jag är. Men många inser inte heller riktigt vad stolthet egentligen är. Vissa människor är för stolta för att erkänna fel. Men om du har fel och inte erkänner det så förnekar du en sanning. Folk som vägrar be om hjälp när de behöver det, vägrar visa när de har blivit nedbrutna - de blir fake ! Vad är det du är stolt över egentligen? Resonemanget avslöjar att stoltheten de så präktigt lever ut egentligen är placerad i någonting som inte ligger inom dem. Det är inte din stolthet och ditt beteende vidgar klyftan mellan dig och vad du placerar värde i.


Mod, styrka och stolthet.
Begrip begrepp.


Kommentarer
Postat av: MissTwiggy

facebooktumme!

2011-03-08 @ 12:43:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0